top of page
  • Skribentens bildPetra Sundgren

Intresserad av en valp?

Jag får en hel del förfrågningar om en valp från den kommande Harry+Poppy-kullen. Kul att kombinationen väcker nyfikenhet. Här svar på några frågor som jag fått flertal gånger:  • Hur bokar man en valp? Jag har ingen kölista, men istället har jag en lista över de som visat intresse. Jag lovar inte bort en valp för någon innan valparna är födda och jag vet hur läget är. De som vill skriva upp dig på intresselistan kommer jag sedan att kontakta när vi vet att Poppy är dräktig för att ha en fortsatt dialog. Inga valpar säljs bara via mejl, jag vill antigen att vi träffas alternativt tar en Teams-samtal. Det är viktigt att det känns rätt med kemin både för mig och för den som ska köpa valpen. Så vill du stå med på intresselistan, hör av dig till mig och berätta gärna varför ni har fastnat justför barbet och vilka framtidsplaner ni har för er kommande hund.


  • Får jag välja färgen på valpen? Nej, tyvärr inte. Jag avgör vilken valp ska till vilken familj baserad på vilka planer man har för valpens framtid, vilka erfarenheter man har sedan innan, vilka egenskaper valpen visar etc. Man får så klart alltid lämna önskemål om färg, men man måste kunna vara öppen att det inte blir så.


  • Vilka förväntingar har du på valpköparen? Jag vill att man röntgar hundens höfter och armbågar på ca 18 månaders ålder. Jag vill även att man gör en BPH med sin hund. Båda dessa "krav" har jag för att kunna utvärdera kullen och få hjälp till den fortsatta aveln. Jag vill även att man förstår att barbet är en aktiv hund. Barbet passar alla gånger som familjehund, men den behöver även få jobba med hjärnan. Sedan om det är jakt, spårarbete, Nosework eller rallylydnad spelar ingen större roll, men hunden måste få både sin kropp och knopp aktiverad. Annars blir det inte bra för någon.


  • Får man komma hälsa på er? Mer än gärna! Jag uppskattar om det är möjligt att få till en träff så att ni kan få träffa Poppy i sin hemmamiljö och jag får möjlighet att prata med er och höra hur ni resonerar runt hundägande. För det mesta funkar det att komma förbi på helgerna. Bor man långt borta så kan vi absolut ta ett Teams-samtal.155 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page